Snedkeriet Rå​

At lave det rigtige bord til vores kunder, kombineret med kærlighed til naturen og træet, er det der gør, at vi er her.

Vi har fremstillet borde siden 2015 og det er blevet til over 500 borde.

Efter at have haft et dansk design klassiker spisebord og derefter et 5 meter langt egetræsbord fra Polen, blev vi nysgerrige på om vi kunne lave vores eget. Vi startede med spærtræ i fyr, som vi indfarvede i smukke sorte, brune og grå nuancer. De blev gjort robuste med mat skibslak. Flere af bordene blev sat i Den Blå Avis og hurtigt solgt. Så fandt vi solide egeplanker hos forskellige savværker på Lolland. 

Plankerne havde historie om deres alder og hvor de havde groet. Vi

skiftede ofte spisebord, for det blev gerne solgt. Det var spændende at gå rundt på savværkerne og finde de skjulte skatte. Plankerne var grå og støvede, men når de så kom i værkstedet og blev savet til, høvlet, slebet og pudset, så begyndte man at ane konturerne i bordet. 

Når olien påførtes trådte de smukke farver og mønstre frem. Vi opdagede Elm, Ask, Ahorn, Mahogni, Douglas gran, Kirsebær, Thuja, Lærk og Poppel. Det var fantastisk at se hvor forskellige og smukke de blev, når plankerne blev forvandlet til møbler. Det er her RÅ´s styrke ligger. 

At finde de specielle planker med uregelmæssigheder, knaster, bugtede kanter, vindridser, huller. Uregelmæssighederne behandles og giver bordet karakter og kontrast. 

Snedkeriet Rå står for det RÅ bord, uden at gå på kompromis med finishen.

Bæredygtighed

Vores træ kommer fra danske savværker og fra private i Danmark. Vi forsøger at udnytte hele planken hver gang. Det kan ses på alle de forskellige mindre produkter, vi også laver. Det er rester fra bordproduktionen. Det er kun savsmuld og mindre stykker endetræ vi tager ud fra værkstedet. Savsmuldet bruger vi oftest til bunddække i haven, træstykkerne ryger i brændeovnen, når der skal hygges i udestuen.

Vedligeholdelse - Borde og træprodukter

Er dit bord behandlet med klar olie, vedligeholdes det med et tyndt lag, som påføres om aftenen, så vil det være overfladetørt næste morgen. Når bordet begynder at få et lidt mat udtryk er det tid til et lag olie, eller hvis vanddråber flyder ud. Vi har grundbehandlet bordet med to lag olie og efterfølgende flere tynde lag. Det tager olien en

uge at gennemhærde og i den periode kan vand give hvide pletter eller ringe fra glas. Det klares dog let ved at slibe pletterne væk med sandpapir og oliere igen. Det geniale med vores borde er at får bordet et mærke eller plet behøver man kun at reparere lokalt. Variationen i bordet og dets behandling gør at en lokal reparation vil falde naturligt ind selvom der er en smule farvevariation.

Har du spørgsmål?

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresseoplysninger

Snedkeriet Rå

Værksted

(Bagved ejendomsmægleren)

​​Nærumvænge Torv 2, parterre, 2850 Nærum

Klik her for rutevejledning

fb  instagram  linkedin

Åbningstider

​Butikken har åbent efter aftale. 

Ring eller send os en mail for nærmere information. Vi svarer indenfor 24 timer.

Kontakt firmaet

Tlf.: 60 82 82 00

Mail: Send mail